2014 m. vasario 1 d., šeštadienis

Amerikietiški blynai / puikus pasirinkimas desertiniams sekmadienio pusryčiams

Jau gana seniai išbandžiau šį receptą. Nežinau ar galima sakyti, kad jis prigijo pas mane, nes gaminau juos tik kelis kartus svečius pusryčiams pavaišinti. Tačiau labai smagu žinoti, kad pirmieji ragavę svečiai - sesuo su vaikinu - šį patiekalą pamėgo. Kiek žinau jis netgi tapo vienu iš dažnesnių jų sekmadienio pusryčių patiekalu ir taip pat pusryčių svečiams sąraše.

Receptas tikrai nesudėtingas - pasiskolintas iš šaunios draugės Gintarės V. - tačiau rezultatas tikrai nuostabus. Vaizdas puikiai atitinką matomą per serialus ar filmus, o skonis super :)

Įvertinimas: 10/10
Sudedamosios dalys:
* Miltai 1 ir 1/4 stiklinės
* Kiaušinis 1 vnt
* Kefyras 1 ir 1/4 stiklinės
* Cukrus 1/4 stiklinės
* Kepimo milteliai 1 a.š.
* Soda 1 a.š.
* Druska
* Aliejus 1/4 stiklinės

Eiga:
* Sumaišomi visi skystieji produktai (kefyras, kiaušinis, aliejus).
* Sumaišomi visi sausieji produktai (miltai, kepimo milteliai, soda, cukrus, druska).
* Sumaišomi abu mišiniai. Paliekama pastovėti ~10 min.
* Kepami sausoje įkaitintoje keptuvėje. Pilama po vieną samtį tešlos (2 v.š.) ir laukiama kol paviršius iškorėja, tik tada verčiamas blynas (versti blyną reikia tik vieną kartą, nereikia pastoviai vartyti, nes nesigaus reikiamas rezultatas). Kepama ant silpnos ugnies, nes kitaip kol blyno paviršius iškorėja, viena pusė prisvyla.

Pagrindinis minusas - kad patogiausia kepti po vieną blyną vienu metu (siekiant gražios formos). Išeitis - turėti spec. keptuvę skirtą blynams ar kiaušiniams kepti, kurioje vienu metu būtų galima kepti po 4 vnt.

Patiekiama pagal fantaziją - su uogiene, uogomis, šokoladu, sviestu, klevų sirupu. Blynai gaunasi gana saldūs, bet filmuose neretai pastebima, kad juos pateikia su šonine :)


Skanaus :)

Pirminis receptas : http://valdos-virtuve.blogspot.com

1 komentaras: