2014 m. vasario 8 d., šeštadienis

Gaminimo pagal amerikietiškus receptus ypatybės :D

Ieškodama įdomesnio recepto Whoopie pie supratau, kad paieškos anglų kalba kur kas sėkmingesnės. Atradau tikrai pora nuostabių blogų, tačiau gamindama tiek pirmąjį desertą, tiek antrąjį - susidūriau su nesklandumais. Juos būtų galima suskirstyti į dvi grupes (nenustebčiau, kad laikui bėgant ir gaminant daugiau gaminių, grupių skaičius padidėtų): ingridientų identifikavimo ar atitinkamų pakaitalų paieška, ir antrąją - kiekių pavertimas į suprantamus.

I grupė:
* Buttermilk - lietuviškai pasukos, kurias galima pasigaminti pieno stiklinę sumaišant su 1 valgomuoju šaukštu citrinos sulčių arba acto.
* Vanilės ir cinamono ekstraktas - kol kas dar neatradau, kur jo galima rasti, bet galiu pasakyt, kad Maximoj, ekologiškų produktų parduotuvėse - nėra :D Sekantis taikinys - aliejų parduotuvė, nes ten būna visokių įdomybių.

II grupė:
* Orkaitės temperatūra matuojama farengeitais, tad norint juos paversti į celcijaus laipsnius reikia padauginti iš 5/9.
* Puodukais matuojami produktai atrodytų nieko gluminančio, apart tuomet, kai puodukais matuojamas sviestas :D tuomet puodukas sviesto lygus 225 g, arba 2 pagaliukams (irgi amerikiečių mėgstamas matavimo vienetas).

Dar vienas pastebėtinas dalykas, galima sakyti patvirtinantys stereotipą apie amerikiečių tinginystę, tas, kad jie siūlom viską gaminti naudojant stacionarų mikserį. Lietuviškuose receptuose dažnai siūloma sviestą su cukrumi išsukti iki purumo su mediniu šaukštu ar pan. Amerikietiškuose receptuose siūloma tiesiog paeiliui viską pilti į mikserio indą ir pastoviai plakti ant nedidelio galingumo :)

O kol kas mano mėgstama receptų paieškos svetainė: http://bakingdom.com/

1 komentaras: