2014 m. vasario 7 d., penktadienis

Trinta porų sriuba

Kai stingdantis šaltis už lango (čia prieš kokią savaitę) ir kai kalbant telefonu su artimaisiais sužinai, kad vis daugiau serga, kyla noras pasigaminti ką nors, kas sušildytų ir būtų vitaminizuota :D Nors tikiu, kad nei virtuose poruose, nei virtuose svogūnuose nebelieka tiek gerųjų savybių, bet vis vien ji mane sudomino.


Įvertinimas 8/10
Sudedamosios dalys:
* Morka 1 vnt.
* Bulvė 1 vnt.
* Sultinys 1 l
* Poras 1 vnt.
* Svogūnas 1 vnt.
* Česnakas 2 vnt.
* Baltas vynas 2 v.š.
* Muskato riešutas maltas
* Pipirai
* Sviestas 1 v.š.
* Grietinėlė (pateikimui)

Eiga:
* Susmulkintą svogūną ir porą pakepinti ant sviesto su muskato riešutu ir pipirais.
* Sultinyje virti supjaustytą morką ir svogūną 10 min.
* Virimui sudėti pakepintas daržoves, įtarkuoti česnaką, virti dar 20 min.
* Įpilti vyną, dar šiek tiek pavirti ir nukėlus nuo viryklės sutrinti su blenderiu.
* Patiekti su grietinėle.

Skanaus ;) !!!

Pirminis šaltinis: http://www.tastyart.lt/2010/01/labai-gardi-trinta-poru-sriuba/



2 komentarai: