2014 m. vasario 21 d., penktadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su tunu

Visuomet man labai skaniai atrodydavo labai skaniai ir šauniai, kaip vakarojimo užkandis. Pirmą kartą juos gaminau savo gimtadieniui, ir negaliu nepasigirti - susilaukė populiarumo ir greitai dingo nuo vaišių stalo. Tada kilo idėja, kad tai puikus užkandis ne tik užkandžių stalui, bet ir kelionėms. 

Viena iš progų tuo įsitikinti pasitaikė Stintų šventė Palangoje, nors kelias pasitaikė gana trumpas - ne įprastai iš Vilniaus, bet iš gimtųjų Šiaulių. Šie pyragaičiai puikiai tiko ne tik mašinoje prie kavos, bet ir darbo metu - kai jauti, kad skrandis gurgia, o šiltam maistui nėra laiko, nes žinai, kad net jeigu ir gausi jo, kol visiškai jį suvalgysi bus atšalęs, o net tiksliau - atšalęs. Tad šis mano pasirinkimas tikrai pasiteisino. Siūlau ir Jums :) Sotu, skanu tiek šilti tiek atšalę, kaip užkandis prie alaus, kavos arba kaip pagrindinis patiekalas (tik reiktų tuomet šiek tiek daugiau).
Įvertinimas: 10/10
Sudedamosios dalys:
* Sluoksniuota bemielė tešla 6 lakštai
* Tunas savose sultyse 1 ind.
* Paprika 1/2
* Svogūnas 1/2
* Juodosios alyvuogės ~10 vnt
* Sūris
* Kiaušinis

Eiga:
* Supjaustyti visus ingridientus įdarui: papriką, alyvuoges, svogūną.
* Sutarkuoti sūrį.
* Sumaišyti visus ingridientus su tunu.
* Atšildyti šaldytą tešla ir formuoti pyragėlius. Patepti plaktu kiaušiniu.
* Kepti orkaitėje 180`C apie 30 min.


Skanaus :)

Pirminis šaltinis : http://www.zaidimuaikstele.lt/




2 komentarai: