2014 m. vasario 7 d., penktadienis

Whoopie pie (turėjo būt Red Velvet)

Prieš kurį laiką gaminau pyragaičius, kuriems pati sukūriau pavadinimą "šokoladiniai vėžliukai", o dabar netikėtai sužinojau, kad daug maž tokie pyragaičiai (kai per vidurį būna pertepimas, o išoriniai kepiniai kur kas minkštesni nei tradiciniai sausainiai) turi specialų pavadinimą (taip kaip macaroons, canneles ir t.t.) - Whoopie pie.Ir jų rūšių yra daugybė, tiesa, ne lietuvių kalba :) Iš tikrųjų jie mane sudomino, galbūt labiausiai tai, kad mačiau jog yra išleista (spėju Amerikoj :D) nemažai receptų knygų skirtų būtent Whoopiem`s :D 
Vienas iš labiausiai nepatikusių dalykų, ieškant recepto - buvo tai, kad daugumoje siūloma naudoti tiesiog pirktinį miltų mišinį Red Velvet pyragui, ir paruošti jį pagal instrukciją. Tad šiek tiek suvargau, kol radau, normaliai aprašytą receptą su pirminiais ingridientais, bet tradau ir tam paaiškinimą - kuo paprastesnė idėja Valentino dienai.. Kadangi buvo remiamasi anglišku receptu, buvo šiek tiek sunku išsiaiškint dėl orkaitės temperatūros, nes visur minima 375 - 400 laipsnių... Prireikė laiko susivokti, kad ten minima temperatūra Farengeitais (F), o ne Celcijais (C) :) Taip pat dėl tos pačios problemos, kad receptas buvo parašytas spėju, amerikietės, ne visus ingridientus pavyko rasti, tiksliau vieno nepavyko - maistinės spalvotos želė (atrodytu nieko tokio, tačiau naudojant paprastus maistinius dažus, spalva gavosi labai toli nuo tikėtosios :D), todėl ir seka toks įvertinimas:
Įvertinimas 9/10
Planuota, kad taip atrodys:

Iš tikro gavosi taip:
Sudedamosios dalys:
* Miltai 2 puodeliai.
* Rudasis cukrus 1 puodelis.
* Sviestas 1/2 puodelio (113 g)
* Kakava 2 v.š.
* Druska
* Kepimo milteliai 1/2 a.š. 
* Kiaušinis 1 vnt.
* Maistiniai raudoni dažai 1 a.š.
* Buttermilk** 1 puodelis.

** Buttermilk - lietuviškai verčiama į pasukas, tačiau internete radau ir receptų, kaip pasigaminti buttermilk, nes pasukų (ne raugintų) sunku rasti parduotuvėse. O receptas labai paprastas - pienas sumaišomas su valgomu šaukštu citrinos sulčių arba acto, palaikoma 5 min ir galima naudoti.

Pertepimui:
* Maskarpone 250 g
* Rudasis cukrus 2 v.š.
* Irisai 9 vnt

Eiga:
* Sumaišomi sausi ingridientai: miltai, druska, kepimo milteliai, kakava. Padedama į šoną.
* Sviestas ištrinamas (su mikseriu patogiausia), tada dedamas cukrus ir viskas gerai sumaišoma. Įmušamas kiaušinis - išmaišoma, įpilami maistiniai dažai.
* Į skystąjį plakinį dedama 1/3 sauso mišinio ir 1/2 pieno, viskas gerai išmaišoma. Dedama dar 1/3 sauso mišinio ir likęs pienas. Viskas išmaišoma ir sudedamas likęs sausas mišinys ir vėl išmaišoma.
* Kepama 190` - 200` C, 9 minutes.
* Įdarui maskarpone sumaišoma su cukrumi ir išlydytais irisais.
* Iškeptus pagrindus atvėsinama ir tada pertepama su įdaru. Siūlymas palaikyti šaldytuve, bet nebūtina.

Skanaus ;) !!!

Originalus receptas : http://kitchenrunway.com/





4 komentarai: