2014 m. sausio 27 d., pirmadienis

Šokoladiniai vėžliukai / Chocolate turtles

Kaip susiplanuosi - taip ir bus. Tokiu principu vadovaujuosi jau gana seniai ir tai sekasi puikiai. Kartais tiesiog pagalvoji ką norėtum nuveikti ar kaip įsivaizduoji artimiausius porą metų ir tada po kiek laiko pagalvojus pastebėdavau, kad viskas išsipildė. Taip nutiko ir su paskutine kelione. Dar rašant, tiksliau jau einant į pabaigą, magistro darbą mamai užsiminiau, kad kai viskas bus baigta - išvyksiu į Palangą, pas sesę su draugu. Tuo metu įsivaizdavau, kad tai bus puikus poilsis nuo pastovaus streso pastarąjį pusmetį. Tiesa, atidavus ir apsigynus baigiamąjį darbą tas buvęs stresas netikėtai greitai dingo, tuo pačiu dingo ir poreikis ilsėtis Palangoje. Bet viskas klostosi kaip turi būti :D Atsirado nenumatytų reikalų Palangoje ir štai - Palangoje praleista nuostabi atostogų savaitė. O koks geresnis būdas atsilyginti buto šeimininkams, nei pagaminant ką nors skanaus?

Šios savaitės šedevru tapo (po pirmo gaminimo, sulauktas prašymas pakartoti) - šokoladiniai pyragaičiai su maskarpone pertepimu. Pasigedau kokio įmantraus pavadinimo šiam desertui, todėl pasirinkau sesers siūlytą - šokoladiniai vėžliukai (pavadinimas kilo dėl jų sudedamųjų dalių (daug šokolado) ir išvaizdos - suskilinėjimas primena vėžliuko kiautą). 
Įvertinimas: 9,5/10 (būtų galima patobulinti pertepimą)

Sudedamosios dalys:
* šokoladas 250 g
* sviestas 50 g
* stipri kava 2 v.š.
* kiaušiniai 2 vnt
* cukrus 150 g + 5 v.š.
* miltai 160 g
* druska
* kepimo milteliai 1/4 a.š.
* maskarpone sūris 250 g
* kakava 2 v.š.

Eiga:
* Šokoladą išlydyti kartu su sviestu. Įpilti du šaukštus stiprios kavos, išmaišyti viską ir palikti, kad atvėstų.
* Kiaušinius išplakti su 150 g cukraus ir druska iki kol masė taps šviesiai gelsva.
* Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais.
* Sumaišyti šokolado lydinį su kiaušinių plakiniu. Įmaišyti miltus.
* Skardą iškloti sviestiniu popieriumi ir dėti tešlą nedideliais apskritimais (tešla nekyla ir nesipučia beveik, tad kokio padarysit - tokie ir bus iškepę).
* Kepti 190` C orkaitėje 7 min. Paviršius sutrūkinėja. Nekepti ilgiau, nes tada bus labai sausi.
* Pertepimui išmaišyti maskarpone sūrį su 5 v.š. cukraus.
* Pertepinėti tik atvėsusius sausainius (nes kitaip pertepimas tiš). Skaniausi po minimum 1 valandos pastovėjimo (laikant šaldytuve - pyragaitis tampa šlapesnis ir sodresnis; laikant kambario temperatūroje - sausesnis, tirpstantis burnoje).

Skanaus ;)

Pirminis šaltinis: http://skaniosmintys.wordpress.com/


1 komentaras: