2014 m. spalio 11 d., šeštadienis

Šachmatiniai sausainiai

Grįžimas namo į Šiaulius dažniausiai būna užprogramuotas desertų kepimu. Taip buvo ir šį kartą. Po beveik 3 mėnesių pertraukos grįžau namo ir savaitgalio virtuvėje gimė jau mano tradiciniu tapęs Snickers pyragas. Taip pat pagaliau buvo išbandyti šachmatiniai sausainiai. Pagaliau todėl, kad juos galima rasti tikrai ne vienoje desertų knygoje. Kai antroji kepėlėjė gimtadienio proga prieš metus ar porą gimtadienio proga gavo Beatos knygą, man vis užkliūdavo šis receptas, kaip gana paprastas, bet turintis savo žavesio. Ir dabar, gavus dovanų knygą "Kvepiantys" vėl aptikau šių sausainių receptą - tad reikia gi pagaliau pabandyti. Ir bandžiau. Tiesa, dariau juos pagal Beatos knygoje siūlomą dizainą - sraiges :D



Įvertinimas: 9/10

Sudedamosios dalys:
*** Sviestinei daliai:
* Sviestas 100 g
* Cukraus pudra 50 g
* Kiaušinio trynys 1 vnt
* Miltai 120 g
* Vanilinis cukrus
*** Kakavinei daliai
* Svietas 100 g
* Cukraus pudra 50 g
* Kiaušinio trynys 1 vnt
* Miltai 80 g
* Kakava 25 g

Eiga:
* Kiekviena tešlos dalis daroma atskirai, iš pradžių - sviestinė. Minkštas sviestas supjaustomas kubeliais ir išsukamas su cukraus pudra ir kiaušinio tryniu.
* Į gautą masę įmaišomi miltai.
* Tešla suminkoma, suvyniojama į maistinę plėvelę ir padedama į šaldytuvą ~20 min.
* Kakavinė tešla daroma taip pat, tik į kiaušinio, sviesto ir cukraus pudros masę įmaišomi miltai sumaišyti su kakava.
* Kakavinė tešla taip pat suvyniojama į maistinę plėvelę ir padedama į šaldytuvą ~ 20 min.
* Išėmus iš šaldytuvo sviestinę tešlą ji iškiočiojama, tada išimama iš šaldytuvo ir kakavinė tešla, kuri taip pat iškočiojama ir dedama ant sviestinės tešlos. Dviejų sluoksnių tešla suvyniojama ir suvyniojama. Supjaustyti ~ 0,5 cm storio juostelėmis.
* Kepti orkaitėje ant skardos išklotos sviestiniu popieriumi 180 `C apie 10-12 min.

*** Man sausainiai buvo skanesni atvėsę ar netgi sekančią dieną :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą