2014 m. spalio 12 d., sekmadienis

Garsiausias pasaulyje Zacher tortas

Pradėjusi dirbti kavinėje sužinojau apie garsiausią pasaulyje tortą - Zacher`į (shame on me). Ir tuomet pagalvojau, kad tikrai ateis diena kai aš jį iškepsiu. Tas, kurį mes pardavinėjome mano nuomone, buvo tobulas - visas drėgnas, abrikosų uogienės pertepimas ir šokoladinis glaistas - viskas tiesiog išpildyta. Gimtadienio proga gautose knygose radau šio torto receptą (dviejose knygose, bet identišką, skyrėsi tik šokoladinio glaisto gamyba). Taigi nusprendusi, kad reikia baigti gaminti, tai ką esu jau išbandžiusi - pasiruošiau iššūkiui. Ir deja.. nors viską dariau pagal receptą ir skonis atitiko aprašytąjį, tačiau jis neprilygo mano ragautajam darbe.

Įvertinimas: 7/10

Sudedamosios dalys:
* Juodasis šokoladas 130 g + 150 g
* Kiaušiniai 6 vnt
* Sviestas 140 g
* Cukraus pudra 110 g
* Cukrus 310 g
* Miltai 140 g
* Abrikosų uogienė 300 g
* Vanduo 120 ml

Eiga:
* Ištirpinamas šokoladas (130 g).
* Kambario temperatūros sviestas išsukamas su cukraus pudra.
* Į sviesto masę po vieną įmaišomas kiaušinio trynys.
* Į sviesto ir kiaušinių masę įmaišomas ištirpintas šokoladas.
* Baltymai su cukrumi (110 g) išplakami iki standžių putų.
* Kiaušinių baltymų putos ir miltai įmaišomi į šokoladinę masę.
* Apie 55 minutes kepama 170`C įkaitintoje orkaitėje.
* Iškeptas biskvitas iš pradžių apverčiamas, taip siekiant kad jo paviršius būtų kuo lygesnis.
* Atvėsintas biskvitas perpjaunamas pusiau ir pertepamas abrikosų uogiene (200 g). 
* Torto viršus aptepamas likusia abrikosų uogiene (100 g) ir paliekamas, kad apdžiūtų.
* Šokoladiniam glaistui vanduo su likusiu cukrumi (200 g) užvirinamas, šokoladas (150 g) išlydomas ir įmaišomas į cukrinį vandenį. 
* Tortas glaistomas atvėsintu glajumi ir statomas į šaldytuvą bent 4 valandoms.

Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą