2014 m. spalio 26 d., sekmadienis

Karamelinis "Daim" Tortas

Prieš kelerius metus buvo laikas kai pirmą kartą pagaminau tortą - Rafaelo. Tada supratau, kad tortų gaminimas yra visiškai procesas nei pyragų ar pyragaičių gaminimą. Dabar rašydama supratau, kad man patinka gaminti desertus, kurie yra susiję su šokoladukais ar saldainiais (Snickers, Fregate, o dabar Daim). Tiesa orginalųjį šio torto receptą - pavadinimu "Snickers" tortas radau čia: http://skanusrp.blogspot.com/2014/06/tortas-snickers.html ir išbandžiau savo gimtadienio proga. Deja, publikuotinų nuotraukų neatsirado. Galbūt tai buvo viena iš priežasčių kodėl sugalvojau pakartoti šio torto gamybą. Sulaukti naujos progos prireikė laiko (ne tiek ir daug - mėnesio su puse), nes juk tortai negaminami šiaip, reikia progos. Ir proga, atsirado. Kadangi žmogus, kuriam skirtas tortas nemėgsta riešutų (nors Snickers pyragas labai patiko :D) nusprendžiau pakoreguoti receptą pagal save ir pavadinti "Daim" tortu, nes būtent šio šokoladuko gabaliukus naudojau karameliam sluoksniui vietoj kepintų riešutų. Papuošimui taip pat jie pakeitė Snickers šokoladukus. Taip pat nusprendžiau paeksperimentuoti ir ieškant atsakymo - jau kelis metus išlieka neatsakytas klausimas - kaip kituose tortuose būna padaromas traškus karamelinis sluoksnis. Vienas iš variantų mano nuomone, galėtų būti - karamelinis sluoksnis sumaišomas su susmulkintais taleriais ar vafliais, kitas - su kukurūzais. Šį kartą išbandžiau sumaišymą su taleriais (vafliais) (dar kol kas neragavau, tad komentarą kaip gavosi parašysiu vėliau - ar pavyko įminti mįslę :D)

Šio torto, kaip minėjau, dar vertinti negaliu, tačiau prisiminimai iš savo pačios gimtadienio leidžia originalųjį vertinti tik 10 :)

Įvertinimas : 8,5/10

Sudedamosios dalys:
** Biskvitams:
* Kiaušiniai 2 vnt.
* Cukrus 200 g
* "Rududu" 200 g 
* Grietinė 30% 200 g
* Miltai 200 g
* Kepimo milteliai

** Grietinėlės kremas:
* Grietinėlė 35% 420 g
* Cukrus 2 v. š.

**Šokoladiniam pertepimui:
* Juodasis šokoladas 230 g
* Pienas 200 ml

**Traškus karamelinis kremas:
* "Rududu" 100 g
* Sviestas 50 g
* Taleriai 20 g

** Karamelinis kremas:
* "Rududu" 100 g
* Sviestas 50 g
* Smulkinti Daim saldainiai 1/2 pakelio

** Sulaistymui:
* Stipri kava ~50 ml

** Papuošimui:
* Daim saldainiai 1/2 pakelio
* Daim šokoladukas 56 g

Eiga:
** Biskvitų kepimas:
* Kiaušiniai išplakami su cukrumi.
* Į kiaušinių masę dedamas kambario temperatūros "Rududu" ir išmaišoma iki vientisos masės.
* Įmaišoma grietinė.
* Į masę sijojami miltai ir kepimo milteliai.
* Kepami keturi biskvitai (galima kepti du ir po to juos perpjauti pusiau, bet aš kepiau visus keturis atskirai) 180`C orkaitėje 15-20 min.

** Grietinėlės kremas:
* Grietinėlė su cukrumi išplakama iki standumo.

** Šokoladiniam sluoksniui:
* Garų vonelėje ištirpinamas šokoladas.
* Į šokoladą pilamas pienas ir viskas išmaišoma iki vientisos masės.

** Abu karameliai sluoskniai:
* Sviestas išsukamas su "Rududu".
* Į pusę masės dedamas smulkintas "Daim" šokoladukas.
* Antroji dalis masės sumaišoma su trupintais taleriais/vafliais.

** Torto tepimas:
* Dedamas pirmasis biskvitas, sulaistomas stipria kava, dedamas trečdalis šokolado, pusė plaktos grietinėlės.
* Dedamas antrasis biskvitas, sulaistomas stipria kava, dedamas trečdalis visos masės šokolado, ant puses biskvito dedama karamelė su "Daim", ant kitos pusės - karamelė su taleriais/vafliukais.
* Dedamas trečiasis biskvitas, sulaistomas stipria kava, dedamas trečdalis visos masės šokolado, likusi pusė plaktos grietinėlės.
* Dedamas ketvirtasis biskvitas. Ant viršaus dedama pasilikti pora šaukštų plaktos grietinėlės, likęs šokoladas. Puošiama Daim šokoladukais (arba sulaužytu, arba Daim saldainukais).

Paliekamas šaldytuve bent parai.

O dabar laukiu rytojaus ir komentarų :D

Pabuvus šiek tiek naglai, ir paprašius, kad atneštų dovanoto torto gabaliuką paragavimui, galiu daryti išvadas - mįslė kaip pagaminti traškų sluoksnį neišspręsta. Nors minėjo, kad pirmąją dieną sluoksnis buvo tikrai traškus ir labai skanus, deja, bet antrąją dieną - naudoti taleriai buvo prisigėrę karamelės ir traškumą prarado... Bet nepaisaint viso šito - tikiu, kad ta pusė, kurioje buvo smulkinti Daim šokoladuko gabalėliai buvo traški ir tikrai skani. Bendrai tortą vadinčiau vykusiu. Ir ateityje dar reikėtų kažką sugalvoti, kas įneštų kontrasto, nes atsisakius sūdytų riešutų tortas tampa labai saldus..





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą