2014 m. balandžio 8 d., antradienis

Tradicinis sūrio pyragas

Pagaliau tradicinis pyragas pasiekė ir mano virtuvę :) Tiesa, tai buvo ne mano pačios iniciatyva, o sesers - dar kitaip antrosios kepėjėlės. Ji vadinama antrąja kepėjėle, nes jau gana seniai kilo idėja apie kepėjėlių kovas - kad abi gaminsime ir pagal gaminių sudėtingumus gausime taškus :) Deja, gana ilgai ji tylėjo, bet... viskas tikriausiai ir prasidėjo nuo šio recepto pasiūlymo man, tiksliau pasiūlymo jį iškepti kartu, kai susitiksime Vilniuje "Kino pavasario" proga.

Receptas tikrai puikus ir norisi jį kartoti ne kartą, kaip ir minėjo pirminio šaltinio (www.kepyklapenki.lt) autorės. Taigi, gamintas kelis kartus įvairiomis progomis (Kino pavasario, močiutės aplankymo ir draugės gimtadienio) buvo šiek tiek pakeistas, ir galėčiau teigti, kad paskutinis variantas buvo geriausias, nors žinoma, yra idėjų tolimesniems pakeitimams (būtent sūrio sluoksnio padidinimo).

Įvertinimas: 10/10
Sudedamosios dalys:
* Sausainiai gaidelis 160g
* Druska
* Sviestas 115g
* Cinamomas 1a.š.
* Kreminė vanilinė varškė 500g
* Kiaušiniai 2 vnt.
* Cukrus 1/2 stiklinės
* Pienas 1/4 stiklinės
* Šokoladas papuošimui

Eiga:
* Sausainiai susmulkinami (lengviausia tai padaryti mėsmalės pagalba), įmaišomas cinamonas, druska ir ištirpintas sviestas.
* Iš sausainių masės formuojamas pyrago pagrindas formoje padengtoje sviestiniu popieriumi.
* Pagrindas kepamas orkaitėje apie 10 min, 180`C.
* Iškepus pagrindui jis atvėsinamas ir orkaitė atvėsinama iki 160`C.
* Sumaišomi likę ingridientai (varškė, kiaušiniai, pienas, cukrus).
* Masė pilama ant pravėsusio pagrindo ir kepama orkaitėje (160`C) apie 20-25 min.
* Iškepus pyragas paliekamas pravertoje orkaitėje pravesti, tuomet ištraukiamas ir vėsinamas kambaryje ir galiausiai dedamas į šaldytuvą bent porai valandų.
* Jeigu norima pyragą puošti šokoladu, geriausiai tai daryti prieš dedant jį į šaldytuvą.

Skanaus ;)



Dar vienas bandymas: seniai pažįstamai draugei už visą pagalbą studijų metu ir Jos dukrytės 0,5 metukų proga ;)

 


1 komentaras: