Įvertinimas 10/10
Sudedamosios dalys:
* Miltai 250 g
* Sviestas (šaltas) 125 g
* Cukrus 110 g
* Kiaušinis 1 vnt
* Kiaušinio trinys 1 vnt
* Apelsino žievelė
* Juodųjų serbentų uogienė 200 g
Eiga:
* Išsijojami miltai, į juos įmaišomas cukrus ir sudedamas gabaliukais supjaustytas šaltas sviestas. Tuomet pirštais pertrinami piltai su sviestu iki šlapio smėlio konsistencijos.
* Kiaušinis išplakamas ir didžioji dalis jo (1 šaukštas paliekamas pyrago aptepimui) pilama į miltų masę, taip pat įmaišomas ir trinys bei apelsino žievelė.
* Išminkoma tešla ir suformuojama į rutulį, apviniojama maistine plėvele ir šaldoma šaldytuve 30 min.
* Iš 3/4 tešlos suformuojamas pagrindas ir neaukštos sienelės (galima su kočėlu arba tiesiog rankomis).
* Ant pagrindo dedama pasirinkta uogienė.
* Iš likusios tešlos iškočiojamos juostelės, kurios kryžiuojamos ant pyrago viršaus, taip pat nepamirštami tešlos rutuliukai.
* Kepama 180`C orkaitėje apie 25 - 30 min.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą