2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis

Fregata pyragaičiai

Kartais užtenka padaryti nežymius pakeitimus ir rezultatas nustebina. Taip nutiko ir kepant pyragaičius krikšto tėčiui. Nusprendžiau iškepti snickers pyragaičių (aprašytų ankstesniame įraše) ir juos supakuoti į dėžutę (berašant prisiminiau, kad taip ir nenufotografavau kaip atrodė supakuota dovanėlė, bet tiek jau to..). Taip jau būna, kad kai grįžti namo supranti kiek įvairiausių virtuvės įrenginių neturi naujuose namuose, nors atrodytu per 6 metus jau tikrai daug užgyventa, bet matomai per mažai :) Taigi, atradau mėsmalę, kurią paskutiniaisiais metais vis dažniau naudoju ne mėsos malimui, bet įvairių produktų smulkinimui - nes tai patikimiau nei elektrinės kavamalės ar blenderiai, kuriuos deja jau ne vieną esu sugadinusi. 

Taigi apsvarsčius visą gaminimo eigą, nusprendžiau, kad didžiausios įtakos skoniui turėjo persistengimas smulkinant ingridientus :D Iki šiol kepintus žemės riešutus smulkindavau rankiniu būdu peiliu arba blenderiu. Šį kartą juos sumaliau su mėsmale parinkus pačius smulkiausius tarpelius ir gavosi tiesiog riešutų sviestas. Neapsvarsčiusi galimybės, kad tai gali turėti įtakos galutiniam skoniui - kitų ingridientų kiekių nekeičiau. Ir galutinis rezultatas - nebe snickers, bet fregata pyragaičiai :)

Įvertinimas: 9/10 (man vis gi snickers skanesni)


Sudedamosios dalys:
* Žemės riešutai kepinti 100 g
* Sviestas 70 g
* Selga sausainiai 300 g
* Kondensuotas pienas 350 g
* Šokoladas papuošimui 50 g

Eiga:
* Susmulkinami iki miltų Selga sausainiai.
* Susmulinami iki miltų (sulipusių kaip riešutų svieste) kepinti žemės riešutai ir sumaišomi su išlydytu sviestu.
* Sausainių miltai sumaišomi su žemės riešutų mase ir įmaišomas kondensuotas pienas.
* Paruošta masė kepama norimoje formoje (deja, iš jų neišeina suformuoti rutuliukų ir taip iškepti, nes kepant jie ištyžta) 180`C apie 25-30 min.
* Dekoruojama pasirinktu būdu su išlydytu šokoladu.

Skanaus :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą