2013 m. lapkričio 16 d., šeštadienis

Rudeniniai sausainiai - naujų formelių išbandymas

Grupiniai pirkimai turi tokį cikliškumą - iš pradžių pirmą kartą sužinai, tada vertini gan skeptiškai, bet visai įdomu kas tai. Tuomet susigundai ir pirmą kartą užsisakai, gauni prekę, išbandai ir tada užsikabini... prasideda masinis daiktų ar paslaugų pirkimas, kurių net neaišku ar iš tikro reikia, bet ... ir tada ateina kita fazė, kai dauguma akcijų jau matytos, nebe nustebina ir tuomet prasideda trečioji stadija - stadija be grupinių pirkimų  ir po kiek laiko, vėl netikėtai prisimeni šį verslą, ar kažkas parodo kokią akciją ar visagalė reklama internete ir vėl visos fazės prasideda iš naujo.

Aš dabar jau perėjau į trečią stadiją - kai dauguma akcijų jau peržiūrėtos, tos kurios atrodė patrauklios - įsigytos, o tokių buvo tikrai nemažai, gi artėja Kalėdos ir reikia pradėti kaupti dovanų atsargas :)

Vienas iš paskutinių pirkinių buvo sausainių formelės, kurios nustebino savo "išmanumu".

Siekiant, kaip antroji kepėjėlė sakė, pasitreniruoti prieš kalėdinius kepinius, buvo ieškomi sausainių, kuriuos galima daryti formelių dėka, receptų.

Laimingieji receptai buvo trys, kaip mes pavadinom: Rudojo cukraus (iš drfoodblog), sūdyto sviesto (iš kiaunėsreikaliukai) ir su cinamonu (iš saulėta virtuvė). O tiksliau, tai receptai buvo surasti mano mėgstamiausiame puslapyje http://skoniublogas.receptai.lt.

Nors ir visi sausainiai skirtingi ir tikrai labai skanūs, bet"best of the best" mano nuomone tampa : Rudojo cukraus sausainiai, nes labai skaniai jaučiasi rudojo cukraus karameliškumas. 

Rudeniniai sausainiai
9/10
Sudedamosios dalys:
* Miltai 315 g
* Cukrus 65 g (pusė baltojo, pusė rudojo)
* Kepimo milteliai 1 a.š.
* Druska 1/2 a.š.
* Cinamonas 1 a.š.
* Medus 3 v.š.
* Vanduo 1/4 puodelio
* Lydytas sviestas 115 g 

Eiga:
* Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. 
* Ištirpinti sviestą, tuomet įdėti medų, kai ištirps įpilti vandenį.
* Į sausų produktų mišinį supilti šlapiąjį mišinį. Viską išminkyti. Iškočioti ~5 mm  storio tešlą ir formuoti sausainius.
* Kepti orkaitėje 180`C apie 20-25 min (kol paruduos gražiai).

Bretoniški sausainiai su sūdytu sviestu
9/10, nes aptepus kiaušinio plakiniu, pasislėpė dekoracijos
Sudedamosios dalys:
* Kiaušinių tryniai 3 vnt.
* Cukrus 100 g
* Sviestas 100 g
* Druska 1 v.š.
* Miltai 140 g

Eiga:
* Ištirpinti sviestą, įdėti druską ir palikti, kad atvėstų (arba naudoti sūdytą sviestą).
* Dviejų kiaušinių trynius su cukrumi ištrinti iki baltumo.
* Į trynių ir cukraus plakinį supilti sviestą, išmaišyti ir įsijoti miltus. Viską išminkyti.
* Pastatyti į šaldytuvą 1 valandai.
* Iškočioti tešlą ~5 mm storio, ir formuoti sausainius.
* Patepti likusio kiaušinio trynio plakiniu.
* Kepti 180`C orkaitėje apie 20 - 25 min.

Rudojo cukraus sausainukai
10/10 - Labai labai skanūs

Sudedamosios dalys:
* Kambario temperatūros sviestas 100 g 
* Miltai 160 g
* Cukrus rudasis 100 g
* Kiaušinis 1 vnt.
* Medus 1 v.š.
* Kepimo milteliai 1 a.š.
* Druska

Eiga:
*Išsukti sviestą su ruduoju cukrumi iki purumo.
* Į sviesto masę įmušti kiaušinį, įdėti medų ir viską gerai išmaišyti.
* Į masę įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
* Palikti šaldytuve 30 min.
* Iškočioti tešlą ~3-5 mm ir formuoti sausainius.
* Kepti 180`C orkaitėje 10 - 12 min.

Reziume: Greičiausiai kalėdiniam stalui bus kepami visų šių rūšių sausainiai plius tradiciniai kalėdiniai meduoliukai ir imbieriniai sausainiai ;)

1 komentaras: