2013 m. lapkričio 11 d., pirmadienis

Įdarytos paprikos ir pomidorai

Pažvelgus į laiką atgal, beveik nuo pradžios pažinties su Gintare pradėjome vis dažniau savaitgalio vakarus leisti kartu gaminant patiekalus ir žiūrint įvairias šou laidas per televiziją. Tai tapo tarsi tradicija, tiesa ne tokia, kurią puoselėtume kiekvieną savaitgalį, bet bent po kartą į mėnesį vis pasiseka. Pradžioje buvo "Šok su manimi", "Chorų karai", dabar tai pakeičia "Skonis", "Lietuvos balsas" ir kiti, tuo matu rodomi projektai.

Šio šeštadienio vakarą leidome žiūrėdamos "Lietuvos balsą" ir gamindamos įdarytas paprikas ir pomidorus. Mano nuomone, įdaryti pomidorai nusipelnė didesnių simpatijų dėl savo minkštumo, bet čia kilo idėjų, kaip būtų galima koreguoti paprikas ateinantiems kartams, nes nusprendėme, kad šis patiekalas tikrai nebus pamirštas mūsų virtuvėse.

Vertinimas: 10/10

Sudedamosios dalys:
* Paprikos 2 vnt.
* Pomidorai 6 vnt.
* Ryžiai ~100 g (pagal tai kas norima, kad dominuotų įdare)
* Svogūnai 2 vidutiniai
* Krevetės 200 g
* Pelėsinis sūris 200 g
* Alyvuogių aliejaus (pakepinimui)
* Jelopenai marinuoti (pagal skonį)
* Druska, pipirai, įvairių žolelių mišinys

Eiga:
* Paprikas ir pomidorus išdaryti. T.y. nupjauti viršūnes, kad būtų kaip dangteliai. Paprikoms išimti sėklas. Pomidorų išimtą vidų susmulkinti ir padėti į šoną - bus naudojamas įdarui.
* Išvirti ryžius.
* Į kiekvieną išdarytą pomidorą ir papriką įdėti po pelėsinio sūrio gabaliuką. Taip pat pasilikti tiek pelėsinio sūrio gabaliukų, kiek bus paprikų ir pomidorų, tam, kad uždėti ant viršaus. Likęs sūris bus naudojamas įdarui.
* Ant alyvuogių aliejaus pakepinti susmulkintus svogūnus. Sudėti ryžius, krevetes, pomidorų minkštimą su sultimis. Poto sudėti jelopenus ir prieskonius pagal skonį. Pabaigai įpjaustyti pelėsinį sūrį ir viską išmaišyti.
* Į pomidorus ir paprikas sudėti įdarą. Ant viršaus uždėti dar po pelėsinio sūrio gabaliuką ir uždengti su prieš tai nupjauta viršutine dalimi - "dangteliu". Jeigu nesilaiko, galima sutvirtinti dantų krapštukais, kad kepant įdaras neapdžiūtų o pasitroškintų.
* Visas įdarytas gėrybes sudėti į skardą ir kepti orkaitėje ~180`C apie 10-15 min.


Pastebėjimai po gaminimo ir idėjos kitam kartui: vis gi verta pasinaudoti kituose panašiuose receptuose siūlymu nuplikyti verdančiu paprikas prieš jas farširuojant. Tuomet ji būtų kur kas minkštesnė ir nesijaustų toks skirtumas tarp žalios, šviežios paprikos ir troškinto įdaro.





1 komentaras: