2017 m. kovo 19 d., sekmadienis

Apelsininis migdolų pyragas be gliuteno

Po ilgo laiko atradau naują pyragą, kurį planuoju gaminti dar ne kartą.
Viskas prasidėjo nuo to, kad visų puikiai įvertinto pistacijų pyrago su migdolais ir spanguolėmis vienas pagrindinių ingrdienatų - migdolų miltai labai stipriai pabrango. Prie lito :D 500gr šių miltų kainavo ~18 lt, dabar ta pati pakuotė kainuoja 17 Eur. tiesa tokią pakuotę sunku rasti, nes atsirado naujas išfasavimas po 200gr ir kaina 7,99Eur - tai reiškia, kad dar brangiau :D Ir vieną dieną netyčia užėjau į Aliejaus parduotuvę ir pamačiau migdolų miltus kurių kaina per pus mažesnė. Pardavėja patikino, kad jie geri ir žmonės, kuriuos jie perka sugrįžta pastoviai. Tad ta proga (plius tą dieną buvo dar 30% nuolaida) nupirkau visas turėtas pakuotes. Grįžus namo pamačiau ant dėžutės receptą ir nusprendžiau jį išmėginti. Rezultatas patiko :) Kaip visada kilo idėjų kur ką patobulinti, bet čia su laiku.

Įvertinimas 9,5/10
Ingridientai:
* Midgolų miltai 250gr (kaip tyčia visur supakuota po 200gr, kad pirktum dvi pakuotes)
* Apelsinai 2 vnt
* Kiaušiniai 6 vnt
* Cukrus 250 gr (dėjau 200gr)
* Kepimo milteliai 1 a.š.







Eiga:
* Nelupti apelsinai verdami, užpylus iki pusės, 1,5 valandos ant vidutinės ugnies.
* Išvirtus apelsinus sutrinami su blenderio pagalba iki vientisos masės (pasinaudojau ir sietelių pertrynimui)
* Kiaušiniai išplakami su cukrumi iki kol masė pabaltuoja.
* Į kiaušinių masę sudedama apelsinų tyrė ir išmaišoma.
* Į masę suberiami migdolų miltai sumaišyti su kepimo milteliais.
* Kepama 180`C orkaitėje apie 30 min (pagal receptą 45 min, bet mano orkaitė turbūt per kaitri).
* Siūlomas originalus papuošimas cukraus pudra su citrinų sultim, bet aš apibarsčiau šokolado drožlėm ir karamėlės gabaliukais.
* Per naktį palikau šaldytu.

Thats all :) Be gliuteno, be riebalų :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą